diumenge, 1 de maig del 2011

2a Jornada sobre Salut Mental Les Meves Raons

Aquest dissabte passat es va celebrar la segona d'un total de 3 jornades sobre Salut Mental que s'organitzen dins del projecte Les Meves Raons impulsat per l'Associació Alba, l'Associació Ondara-Sió i el Centre de dia de Salut Mental de Tàrrega.
Aquesta segona jornada portava per títol: La meva veu. Buscant el suport en l'associacionisme. Eva Maria Bartra, fundadora de l'Associació Salut Mental La Noguera va parlar de la seva experiència personal davant la situació familiar que li ha tocat viure. Bartra té dos germans que pateixen una malaltia mental, un germà gran i un de més petit. Durant la conferència va explicar quina va ser l'evolució de la malaltia de cada un d'ells i les dificultats que es van anar trobant pel camí, tant a nivell de recursos com pel que fa a les ajudes socials i de suport als familiars. Va insistir en la necessitat de destinar molts més recursos a millorar la qualitat de vida d'aquests malalts i, alhora, poder donar molt més suport als familiars que sovint pateixen situacions de depressió i estrès en les diferents etapes de la malaltia .
També va remarcar la importància de lluitar contra l'estigma que pateixen les persones amb una malaltia mental i la necessitat d'explicar  a la població que són persones que pateixen una malaltia com una altra i que sovint la malaltia els va canviar la seva manera de ser o personalitat. És necessari trobar bons professionals que ajudin a estabilitzar a aquestes persones, ja sigui a través de medicació, teràpies, etc i els ajudin a fer una vida totalment normal.
Bartra també va explicar que al llarg de tot el procés que ha hagut de viure amb els seus germans va veure que era molt important poder compartir-ho amb altres persones que també estaven passant pel mateix. Per ella, l'associacionisme va ser una bona eina de teràpia i de recolzament per aquest motiu va decidir participar-hi activament.

Les Meves Raons és un projecte artístic que vol sensibilitzar la societat vers les malalties mentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada