dimarts, 8 de febrer del 2011

Documental "Diferents" del grup El Caliu

Fa 3 anys un grup de persones de l'entitat Grup Caliu Iniciatives pel Lleure visiten diferents espais (trinxeres, refugis, bateries, pobles bombardejats...) i realitzen activitats per a exercir el dret a recuperar la Memòria Històrica.
Arran de totes aquestes visites els va començar a créixer l'interès per conèixer la seva pròpia memòria històrica i denunciar tot allò que van patir les persones amb discapacitat intel·lectual i malalties mentals en determinats períodes històrics com el nazime alemany i la dictadura franquista. Per tal de comparar-ho amb la discriminació o estigmatització que pateixen aquestes persones actualment.

De tot aquest procés n'ha sorgit un documental on hi han col·laborat algunes persones amb discapacitat intel·lectual del Grup Caliu. S'hi han inclòs entrevistes personals i reflexions d'experts que ajuden a entendre el present. Esdevé un document de denúncia i sensibilització per la societat, per trencar mites, prejudicis, estereotips, per canviar actituds que promoguin un canvi social, cap a una societat inclusiva i igualitària. Aquest documental vol ser al mateix temps un homenatge a totes les víctimes de la violència i l’oblit. "Volem sensibilitzar, volem recordar , avui i demà, a totes aquelles persones que van patir per ser “diferents”, perquè no es torni a repetir mai més".
S'ha creat un blog per a promocionar el documental: http://documentaldiferents.blogspot.com/
Els hem enviat un mail felicitant-los per la iniciativa i convidant-los a venir a Tàrrega a presentar el documental. També seria interessant intercanviar punts de vista i experiències amb el nostre grup de Prelaboral de l'àrea de Salut mental, ja que que també ells comencen a fer els seus passos en el món de la imatge. Esperem notícies, ja us anirem informant. 

1 comentari:

  1. GRUP CALIU US AGRAEIX LA DIFUSIÓ DEL DOCUMENTAL EN EL VOSTRE BLOG, I US FELICITEM PER LA VOSTRA INICIATIVA QUE SENSE DUBTE RESULTA MOLT INTERESSANT! FINS AVIAT.

    ResponElimina