dilluns, 31 de gener del 2011

El nostre camí, la nostra lluita


Encetem aquest blog amb l'esperança que es converteixi en una eina d'aprenentatge per les 15 persones que formen part del grup de prelaboral de l'àrea de salut mental de l'Associació Alba de Tàrrega. I al mateix temps, una eina de difusió de les notícies i esdeveniments que ens toquen d'aprop; una oportunitat per explicar al món què són les malalties mentals, com ho viuen les persones que les pateixen i lluitar contra l'estigma social que sovint van associades.

"Junts podem aprendre", aquest és el títol que es va proposar i votar entre els membres del grup, així com la tria del disseny del blog. Ells hi escriuran aprofitant les hores del taller d'informàtica i la resta de notícies seran administrades per un dels monitors. 

El camí i la lluita de les persones que participen en aquest blog comença ARA i AQUÍ. Que siguin ells que es presentin. De mica en mica els anireu coneixent... 
  • Antoni : 
"Hola a tots. Em dic Antonio Heredia i estic a l'Associació Alba dintre del servei prelaboral.
Aquesta setmana passada vaig participar amb uns companys al curset de Atenció al client.
Realment ha sigut una experiència enriquidora. Actualment estem treballant en la creació
d'un blog on explicarem les nostres inquietuds i experiències per tractar de tenir una millora
en la nostra comunicació".
  • David
"Hola , em presento com el David i sóc de Linyola. Tinc 29 anys i fa una mica mes de 2 anys que vinc a Tàrrega . Tinc una malaltia mental i cada dia vaig al Palau dels Marquesos dins del grup prelaboral (de l' associació Alba) per portar una millor qualitat de vida i aprendre noves coses. Dins del meu blog hi posaré els temes que em poden motivar per escriure. Els meus gustos preferits són els esports , la música i el cinema".
  • Mariona
"Hola em dic Mariona i treballo a l'associació Alba on estic amb els companys. Des que no treballo a la bugaderia tinc més llibertat i ara estic al Palau dels Marquesos de la Floresta amb la resta de companys. Tinc una amiga que és molt bona persona. També tinc els companys de ca n'Aleix que som unes 36 persones. Abans ca n'Aleix era un hotel i ara és una residència i alberg. Fa 4 o 5 anys que hi visc". 
  • Ramon
"Hola, em dic Ramon Pujol hi sóc d'un taller que es diu “associació Alba “ . Gràcies a uns monitors i monitores ens ajuden a aprendre i a saber més coses per anar per la vida, sense tenir que depndre de ningu".
  • Pilar
"Em dic Pilar i el 27 de desembre de 2005 es va morir la meva mare i al maig de 2006 vaig anar a Tàrrega a l'associació Alba a la bugaderia i a viure a ca n'Aleix. Actualment estic a prelaboral. Em van haver d'ingressar a l'hospital de Santa Maria on em van diagnosticar esquizofrència i em van donar medicació, però jo vaig continuar tancada en mi mateixa. Van decidir passar-me al prelaboral després de fer-me una revisió de grau a Lleida. 
M'agrada veure la televisió i llegir. Avui és el meu aniversari i he portat galetes per celebrar-ho amb els companys". 
  • Rosa
"Hola a tothom em dic Rosa. Fa mig any que sóc a l'Associació Alba. Aquí aprenc a fer servir l'ordinador, anem a caminar i aprenem moltes coses com decoració, restauració i coses artístiques. A la sala que hem arreglat hi hem posat estanteries, una taula per la tele, la ràdio i plantes".
  • Ramon Fabregat
"Sóc de Verdú i vaig venir a l'associació Alba perquè al morir el pare, que en pau descansi, jo a casa no hagués fet gran cosa i per això la família de comú acord em van dir de venir aquí. Hi sóc des de l'octubre del 2008".
  • Ton
"Sóc el Ton Garriga i estic al grup de prelaboral. M'agrada molt fer servir l'ordinador." 
  • Ferran
Em dic Ferran i sóc de Bellpuig. Tinc 31 anys i visc amb els meus germans. Treballo a l'associació Alba.
  • Agustí
"Hola. Em dic Agustí Vilapensi i estic al grup de prelaboral de l'Associació Alba. Una de les coses que m'agrada fer és anar al bar del poble a fer-me un tallat. M'agradaria viatjar algun dia a Tailandia i aprendre a arts marcials. El meu somni seria poder portar a la meva mare, el meu germà i a la meva cunyada en un viatge o un creuer. Tinc amics que son de confiança al taller Alba".
  • Jordi
"Hola em dic Jordi i sóc de Tàrrega, província de Lleida. Les meves aficions són treure el gos que es diu Cody, i cuidar-lo. També m'agrada sortir amb la meva parella, que es diu Gràcia. I els meus somnis són, salut, diners, i amor..."
  • Olga
"Hola em dic Olga. Fa uns 7 o 8 anys que estic aquí al taller Alba. M'hi trobo molt bé. Primer treballava a cables i ara estic a prelaboral. Tots ens portem molt bé".
  • Joan
"Que tal? Em dic Joan. Fa tres anys que vaig al servei de prelaboral  que l'Associació Alba té per a malalts mentals. Aquí he après  a relacionar-me amb companys que tenen dificultats semblants a les meves, com mantenir l'atenció en una activitat, ja sigui amb  grup o individualment. A prelaboral se'ns prepara per desenvolupar una feina, perquè algun dia puguem ser independents."

5 comentaris: